fbpx

ELY-keskuksen rahoittamassa hankkeessa investoitiin uudenlaiseen elämyskalustoon Rovaniemen ohjelmapalvelutarjonnan laajentamiseksi. Lumijuna on uudenlainen tapa viedä asiakkaat suomalaisen luonnon keskelle. Innovaatio sai mediahuomiota ja erinomaisen vastaanoton asiakkailta. Kiinnostusta tällaisia ohjelmapalveluita kohtaan on osoitettu jo tulevillekin kausille. Elämyskalustolla toteutettavat ohjelmapalvelut ovat tulleet jäädäkseen Lapin matkailukenttään.

Pääsimme mukaan myös Leaderin maaseudun kehittämishankkeeseen. Matkailun monipuolisia elämyspalveluja kaupungin läheisellä maaseudulla tuottava Apukka Resort investoi toiminnassaan tarvittaviin rakennuksiin ja kalustoon. Apukan osalta hanke sisälsi ravintolan, kiinteistöjen rakentamisen ja remontoinnin, sisustuksen ja kalustamisen sekä ohjelmapalvelutuotteiden ja niiden tuottamisen sekä kehittämisen investoinnit. Leader-hankkeessa kehitettiin koko Apukka Resortin toimintaa vastaamaan paremmin erityisesti ulkomaisten asiakkaiden kysyntään kehittämällä revontulivaunuja elämysmajoitukseen, sekä hankkimalla ja rakentamalla mm. saunoja. Lisäksi ravintolaa kunnostamalla saatiin viihtyisä lounaspaikka kaupungin ulkopuolelle myös paikallisten ja ohikulkijoiden käyttöön. Jatkossa ravintola tulee palvelemaan entistä enemmän majoittuvien asiakkaiden lisäksi myös paikallisia yrityksiä ja asukkaita juhlien ja kokousten pitopaikkana.

Toisessa ELY-keskuksen hankkeessa tavoitteena oli nostaa Rovaniemen ja Apukka Resortin tunnettuutta kansainvälisillä markkinoilla. Samalla tavoiteltiin työpaikkojen lisäämistä, kun sekä kesä- että talvimatkailua kehitetään uudenlaisilla palvelutuotteilla. Hankkeessa edistettiin yhtiön kansainvälistymistä. Yhtiö on saanut palkata viime kaudelle enemmän työntekijöitä kuin aiemmin, johtuen valtavasta kysynnän kasvusta. Hankkeen tavoitteet on onnistuttu saavuttamaan, sillä yrityksen ja samalla Rovaniemen alueen tunnettuus on noussut hankkeen toteutusaikana ja samalla alueen työllisyyttä on saatu lisättyä.

 

Apukka Resort Rovaniemi Lapland Uncategorized VipuvoimaaEU 2014 2020 Rgb 02
Apukka Resort Rovaniemi Lapland Uncategorized EU EAKR FI Vertical 20mm Rgb 01

Pin It on Pinterest

Share This