Usein kysytyt kysymykset

Jotta viipymäsi luonamme Apukka Resortissa olisi mahdollisimman viihtyisä

Täältä löydät vastauksia moniin usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos mielessäsi on kysymys johon et löydä vastausta alta, tiimimme auttaa sinua mielellään – lähetä meille vain sähköposti osoitteeseen sales@apukkaresort.fi.

Yleisiä kysymyksiä

Missä Apukka Resort sijaitsee?

Apukka Resort sijaitsee Rovaniemellä pohjoisen luonnon keskellä ja kahden sinisen järven syleilyssä. Apukka Resortin sijainti on vain 18 km Rovaniemen keskustasta ja 12 km Rovaniemen lentokentältä E4-tietä pohjoiseen.

Harkitsen varauksen tekemistä Apukka Resortiin. Mitä minun kannattaisi varata ensin?

Suosittelisimme varaamaan ensin majoituksen ja matkat. Tämän jälkeen kannattaa varata myös haluamasi aktiviteetit etukäteen, koska etenkin kiivaimman talvisesongin aikaan suosituimmat aktiviteettimme täyttyvät nopeasti. Voit varata aktiviteetteja myös paikan päällä, mutta varaamalla etukäteen varmistat ettet jää yhdestäkään seikkailusta paitsi.

Mikä on paras aika vuodesta vierailla Lapissa?

Jokainen Lapin vuodenajoista kantaa mukanaan jotain ainutlaatuista. Paras aika vierailla täällä riippuukin siitä mitä haluat kokea matkasi aikana.

Jos haluat kokea koiravaljakkoajelun tai moottorikelkkailun tuomaa riemua tai vain löytää lapsuutesi lumessa telmimisen ilon, suosittelemme matkustamaan Rovaniemelle joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana.

Jos sen sijaan haluat kokea valoisien öiden taian, lipua Olkkajärven pehmoisilla laineilla taivaanrannan värjäytyessä punaiseksi syksyn lähestyessä ja tehdä pidempiä tutkimusmatkoja ympäröivään luontoon, kenties sinun kannattaa ajoittaa matkasi syyskuulle.

Mikäli kaipaat pohjoisen rauhaa pimenevine iltoineen, tähtitaivaineen ja yläpuolellamme tanssivine revontulineen, ovat lokakuu ja marraskuu oivallisia kuukausia vierailla luonamme.

Mikä on paras tapa saapua Apukkaan Rovaniemen keskustasta tai Rovaniemen lentokentältä?

Julkisia busseja liikennöi Apukan ohi harvakseltaan. Matkahuollon sivuilta löydät ajankohtaiset bussiaikataulut. Voit lisämaksusta varata kuljetuksen meidän kauttamme, tilata taksin tai vuokrata auton.

Majoitun Apukka Resortissa ja suunnittelen viettäväni yhden päivän Rovaniemen keskustassa ja Napapiirillä. Mikä on helpoin tapa päästä sinne Apukasta?

Vieraitamme palvelee Apukan oma bussi, jolla pääsee kulkemaan Joulupukin Pajakylään ja keskustaan useita kertoja päivässä. Lue lisätietoa aikataulusta ja lipuista. 

Mitkä ovat Apukan vastaanoton aukioloajat?

Talvikuukausina (joulukuu-huhtikuu) vastaanottomme palvelee vähintään klo 8:00 – 22:30. Syksyn aukioloajat vuodelle 2022 (syyskuu – marraskuu) julkaistaan pian.

Mitä kaikkea Apukka Resortissa voi tehdä talvella?

Talvikuukausien aikana Apukka Resort on todellinen talven ihmemaa, josta tekeminen ei lopu koskaan kesken. Nautiskelit sitten herkullista ateriaa Ravintola Aitassa, testasit saunamaailmamme löylyjä tai matkustit halki lumipeitteisten metsien huskyvaljakon kyydissä, voimme luvata että aikasi Apukassa ei tule käymään pitkäksi.

Meiltä löytyy kaikki unohtumattomaan lomaan tarvittavat tekemiset tiluksiltamme: koiravaljakkoajeluita, moottorikelkkasafareita, rekiajeluita suomenhevosilla, suuri tuubiliukumäki ja lukemattomia muita jännittäviä elämyksiä. Iltaisin voit rentoutua nuotion äärellä pihamaallamme odotellen revontulien ilmestymistä taivaalle.

Mitä Apukka Resortissa voi tehdä syksyllä?

Syksyisin voimme lähes kuulla ympäröivän luonnon kutsun seikkailuun. Helppokulkuinen maasto ympärillämme mahdollistaa laajan tutustumisen ympäröiviin metsiin ja vesistöihin. Varaa paikkasi ja liity seuraamme kirkkoveneajelulle tai eFatbike-retkelle. Voit myös vuokrata varusteita kauttamme tutkiaksesi ympäristöä omatoimisesti.

Syksyn lähetessä pimenevät illat tarjoavat oivat puitteet elämästä nauttimiseen tervantuoksuisen iltanuotion äärellä Olkkajärven syleilyssä tähtitaivaan alla. Seikkailujen välissä on tärkeää muistaa syödä hyvin ja ennen kaikkea hyvää ruokaa ja Ravintola Aitta palveleekin vieraitamme läpi syksyn.

Voinko nähdä revontulia Apukka Resortista?

Rovaniemi ja Suomen Lappi ovat yksiä parhaita paikkoja koko maailmassa revontulien havainnoimiseen. Apukka Resortin sijainti on oivallinen revontulten metsästäjälle – helppo saavuttaa, mutta silti riittävän kaukana kaupungin valosaasteesta.

Revontulia voi nähdä öisellä taivaalla syyskuusta huhtikuuhun – tiesitkö, että revontulet itse asiassa ovat aktiivisia myös kesäkuukausina, mutta pohjoisen Suomen valoisten kesäöiden takia emme voi nähdä niitä paljaalla silmällä?

Revontulet rakastavat syys- ja kevätpäiväntasausta, joten parhaita aikoja leiskuvien revontulten bongaamiseen ovat syyskuun loppu – lokakuun alku ja maaliskuun loppu – huhtikuun alku.

Haluaisin yllättää puolisoni romanttisella eleellä vierailumme aikana Apukassa. Pystyttekö auttamaan tämän järjestämisessä?

Ehdottomasti, autamme mielellämme järjestämään romanttisia yllätyksiä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen sales@apukkaresort.fi, niin aletaan suunnittelemaan unohtumatonta yllätystä puolisollesi yhdessä!

Majoitus

En osaa päättää mikä Apukan majoitustyypeistä sopisi minulle parhaiten. Mitä tekijöitä minun kannattaa ottaa huomioon majoitusta valitessani?

Jos etsit romanttista majoitusta mahdollisuudella katsella tähtitaivasta tai revontulia sänkysi lämmöstä, suosittelemme varaamaan Aurora Cabinin, Komsio Suiten tai Kammi Suiten. Jos matkustat perheesi kanssa ja toivot majoitusyksiköstäsi löytyvän ruoanlaittomahdollisuudet, suosittelemme majoittumista rannalla sijaitsevissa Kammi Family Suiteissa. Jos matkustatte isommalla seurueella ja etsitte majoitusta täysin varustetulla keittiöllä ja kokoustiloilla, on Villa Apukka oiva valinta teille.

Mikä on paras tapa varata majoitus Apukka Resortista?

Voit varata majoituksen nettisivujemme kautta www.apukkaresort.fi tai sähköpostitse sales@apukkaresort.fi. Ryhmäkyselyiden tiimoilta pyydämme ystävällisesti olemaan sähköpostitse yhteydessä myyntitiimiimme sales@apukkaresort.fi.

Saanko majoittua lemmikkieläimeni kanssa?

Kyllä, meillä on tarjolla muutama lemmikkihuone. Olethan yhteydessä tiimiimme ennen varauksen tekemistä lemmikkihuoneen saatavuuden varmistamiseksi. Lemmikkieläinmaksu on 50€ / viipymä.

Aktiviteetit

Toteutetaanko kaikki Apukan aktiviteetit Apukka Resortin tiluksilla?

Kyllä, ainoana poikkeuksena vierailu Ranuan Eläinpuistossa.

Talviaktiviteettien hintaan sisältyvät ulkovarusteet. Mitä tämä käsite sisältää?

Kaikkien aktiviteettiemme hintaan kuuluu mahdollisuus lainata korkealaatuisia talvivarusteitamme. Varustevarastostamme löytyy rukkasia, pipoja, kypärämyssyjä, villasukkia, kaulahuiveja, talvihaalareita sekä talvisaappaita, kaikkia monessa eri koossa.

Mikä on paras tapa varata Apukka Resortin aktiviteetteja?

Voit tehdä aktiviteettivarauksen nettisivujemme kautta www.apukkaresort.fi, sähköpostitse (sales@apukkaresort.fi) tai soittamalla vastaanottoomme +358 29 3700 268.

Ryhmätiedustelujen tiimoilta pyydämme ystävällisesti olemaan sähköpostitse yhteydessä myyntitiimiimme (sales@apukkaresort.fi).

Yritän tehdä aktiviteettivarausta nettikaupassanne, mutta aktiviteetti on “soita varataksesi”-tilassa enkä pääse etenemään varauksen kanssa. Miksi?

Luultavimmin aktiviteetin aloitusaika on niin lähellä (samana päivänä tai aikaisin seuraavana aamuna) ettei se ole enää varattavissa nettikaupastamme. Aktiviteettimme voivat olla call to book- tilassa myös muista, yksilöllisistä syistä ja paras tapa selvittää onko aktiviteetilla yhä tilaa onkin soittaminen vastaanottoomme +358 29 3700 268 – autamme sinua mielellämme varauksenteon kanssa.

Kuinka monta huskya / hevosta / poroa Apukassa on?

Koirapihallamme on noin 70 huskya, joista osa on pentuja, osa parhaassa iässä olevia ammattiurheilijoita ja osa leppoisasta oleskelusta nauttivia eläkeläisiä. Riippumatta iästään, niitä kaikkia hoidetaan samalla rakkaudella ja ammattitaidolla. Tiluksillamme on kymmenisen hevosta ja noin 20 poroa pitämässä meille seuraa.

Toivon pääseväni todistamaan revontulia viipymäni aikana. Kuinka voin maksimoida mahdollisuutena tähän?

Revontulet ovat luonnollinen ilmiö, minkä vuoksi emme voi koskaan ennustaa täydellä varmuudella esiintyvätkö ne taivaalla kunakin iltana. Revontulista puhuttaessa avainsana on kärsivällisyys – mitä pidempään jaksat valvoen pitäen silmällä öistä taivasta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pääset todistamaan revontulten taianomaista tanssia.

Minulla on hyvä kamera ja toivon saavani kuvia revontulista. Voinko pyytää Apukan henkilökunnalta apua oikeiden kamera-asetusten löytämiseen revontulivalokuvausta varten?

Ehdottomasti, autamme mielellämme. Oppaamme osaavat neuvoa kameran perusasetukset revontulien kuvaamista varten.

Sisältyvätkö kuljetukset kaupungista aktiviteettien hintoihin?

Kuljetukset Rovaniemen keskustasta ja Joulupukin Pajakylästä Apukka Resortiin ja takaisin samaa reittiä sisältyvät aktiviteettien hintoihin, ellei toisin ole selkeästi mainittu.

En majoitu Apukassa mutta olen varannut aktiviteetteja Apukan kautta. Onko Apukkaan mahdollista jäädä viettämään aikaa aktiviteetin jälkeen ja palata kaupunkiin myöhemmällä kyydillä?

Yleensä tämä onnistuu mainiosti. Kerro meille varausta tehdessäsi mihin aikaan haluaisit paluukyydin kaupunkiin lähtevän, vahvistamme tämän vaihtoehtoisen kyytiajan onnistumisen sinulle pikimmiten.

Harkitsen koiravaljakkoajelun varaamista. Pääsenkö ohjastamaan valjakkoa itse?

Tämä riippuu siitä, mikä huskyaktiviteeteistamme on kyseessä. Osalla näistä aktiviteeteista opas ohjastaa valjakkoa, osalla aktiviteeteista vieraamme pääsevät ohjastamaan valjakkoa itse. Se, kumpi näistä vaihtoehdoista on kyseessä selviää aina aktiviteetin tuotekuvauksesta, luethan sen siis tarkasti ennen varauksen tekemistä.

Kuka saa ajaa moottorikelkkaa & millaisen ajokortin tarvitsen tähän?

Moottorikelkan kuljettajalla on oltava Suomessa voimassa oleva ajokortti. Apukan aktiviteeteilla moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias. Alle 15-vuotiaat lapset matkustavat oppaan vetämän reen kyydissä. Moottorikelkan ajaminen alkoholin tai muun huumausaineen vaikutuksen alaisena on Suomen laissa kielletty.

Kuinka paljon ennen aktiviteetin annettua alkamisaikaa minun tulisi olla odottamassa kohtaamispaikalla?

Pyydämme ystävällisesti kaikkia osallistujia olemaan paikalla 10 minuuttia ennen aktiviteetin alkua varmistaaksemme, että pääsemme aloittamaan ajoillaan.

Ravintola

Sisältyykö aamiainen kaikkiin huonevarauksiin?

Kyllä, varatessasi majoituksen Apukasta aamiainen sisältyy hintaan ellei varauksen yhteydessä toisin selkeästi mainita.

Mihin aikaan aamiainen / lounas / illallinen on tarjolla?

Katso Ravintola Aitan ajankohtaiset aukioloajat ajat täältä.

Millaista ruokaa Ravintola Aitassa on tarjolla?

Ravintola Aitassa tarjoillaan perinteistä suomalaista ruokaa persoonallisella ja modernilla otteella. Ruokalistamme rakentuu paikallisten raaka-aineiden kuten kalan, riistan ja marjojen ympärille.

Onko Apukassa baaria?

Kyllä, Apukassa on A-oikeuksin varusteltu baari, josta voit ostaa myös pientä naposteltavaa ja erikoiskahveja.

Onko ravintolassa oleskelutilaa, esimerkiksi kirjan lukemiseen kera höyryävän kuuman kaakaon?

Kyllä. Ravintola Aitassa on pieni, mutta kotoisa oleskelutila – viihtyisät keinutuolimme lämpöä ravintolasaliin hohkaavan takkamme edessä ovat täydellinen paikka hyvästä kirjasta ja kaakaosta nauttimiseen.

Millaista ruokaa lapsille on tarjolla?

Lapset on huomioitu aamiais-, lounas- ja illallisbuffetissa. Lisäksi on tarjolla lasten annoksia ja pizzaa.

Minulla on lukuisia ruoka-aineallergioita minkä lisäksi noudatan vegaanista ruokavaliota. Pystynkö ruokailemaan ravintola Aitassa?

Ehdottomasti. Ravintola Aitan keittiöhenkilökunta on ammattitaitoista ja pystyy loihtimaan mihin tahansa erikoisruokavalioon soveltuvia herkkuja. Mikäli mahdollista, pyytäisimme kuitenkin informoimaan henkilökuntaamme ruoka-aineallergioista hyvissä ajoin etukäteen jo varausta tehdessäsi voidaksemme taata sinulle mahdollisimman nautinnollisen ruokailukokemuksen tunnelmallisessa ravintolassamme.


TILAA UUTISKIRJEEMME

LIITY POSTITUSLISTALLEMME

KYLLÄ, KIITOS!

Paikallinen aika
LÄMPÖTILA

HALUATKO VUOKRATA AUTON?