Usein kysytyt kysymykset

Jotta viipymäsi luonamme Apukka Resortissa olisi mahdollisimman viihtyisä

Täältä löydät vastauksia moniin usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos mielessäsi on kysymys johon et löydä vastausta alta, front desk-tiimimme auttaa sinua mielellään – lähetä meille vain sähköposti osoitteeseen info@apukkaresort.fi.

Yleisiä kysymyksiä

Missä Apukka Resort sijaitsee?

Apukka Resort sijaitsee Rovaniemellä pohjoisen luonnon keskellä ja kahden sinisen järven syleilyssä. Apukka Resortin sijainti on vain 18 km Rovaniemen keskustasta ja 12 km Rovaniemen lentokentältä pohjoiseen.

Harkitsen varauksen tekemistä Apukka Resortiin. Mitä minun kannattaisi varata ensin?

Suosittelisimme varaamaan ensin majoituksen ja matkat. Tämän jälkeen kannattaa varata myös haluamasi aktiviteetit etukäteen, koska etenkin kiivaimman talvisesongin aikaan suosituimmat aktiviteettimme täyttyvät nopeasti. Voit varata aktiviteetteja myös paikan päällä, mutta varaamalla etukäteen varmistat ettet jää yhdestäkään seikkailusta paitsi.

Mikä on paras aika vuodesta vierailla Lapissa?

Jokainen Lapin vuodenajoista kantaa mukanaan jotain ainutlaatuista. Paras aika vierailla täällä riippuukin siitä mitä haluat kokea matkasi aikana: jos haluat kokea koiravaljakkoajelun tai moottorikelkkailun tuomaa riemua tai vain löytää lapsuutesi puhtaan, lumessa telmimisen mukanaan tuoman ilon uudelleen meitä ympäröivällä luonnon lumisella leikkikentällä, suosittelemme matkustamaan Rovaniemelle joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana. Jos sen sijaan haluat kokea yöttömän yön taian, lipua Olkkajärven pehmoisilla laineilla taivaanrannan värjäytyessä punaiseksi syksyn lähestyessä ja tehdä pidempiä tutkimusmatkoja ympäröivään luontoon, kenties sinun kannattaa ajoittaa matkasi kesäkuun ja syyskuun välille. Mikäli kaipaat pohjoisen rauhaa pimenevine iltoineen, tähtitaivaineen ja yläpuolellamme tanssivine revontulineen, ovat loka- ja marraskuu oivallisia kuukausia vierailla luonamme.

Mikä on paras tapa saapua Apukkaan Rovaniemen keskustasta tai Rovaniemen lentokentältä?

Julkisia busseja liikennöi Apukan ohi harvakseltaan. Matkahuollon sivuilta löydät ajankohtaiset bussiaikataulut. Voit varata lisämaksusta kuljetuksen myös meidän kauttamme, varata taksin tai vuokrata auton.

Majoitun Apukka Resortissa ja suunnittelen viettäväni yhden päivän Rovaniemen keskustassa ja Napapiirillä. Mikä on helpoin tapa päästä sinne Apukasta?

Etenkin kesä- ja syyskuukausina (kesäkuu – marraskuu) oma tai vuokra-auto allasi mahdollistaa sen että pääset liikkumaan vapaasti ja tutkimaan ympäröivän luonnon ihmeitä sekä tutustumaan alueen laajoihin retkeilyalueisiin. Voit varata lisämaksusta kuljetuksen myös meidän kauttamme tai tilata taksin jonka varaamisessa front deskimme mielellään auttaa sinua.

Mitkä ovat Apukan front deskin aukioloajat?

Talvikuukausina (joulukuu-huhtikuu) front deskimme palvelee 08:00 – 22:30. Kesän ja syksyn aukioloajat vuodelle 2021 (kesäkuu – marraskuu) julkaistaan pian.

Mitä kaikkea Apukka Resortissa voi tehdä talvella?

Talvikuukausien aikana Apukka Resort on todellinen talven ihmemaa josta tekeminen ei lopu koskaan kesken. Nautiskelit sitten herkullista ateriaa ravintola Aitassa, testasit saunamaailmamme löylyjä tai matkustit halki lumipeitteisten metsien huskyvaljakon kyydissä, voimme luvata että aikasi Apukassa ei tule käymään pitkäksi.

Meiltä löytyy kaikki unohtumattomaan lomaan tarvittava tiluksiltamme: koiravaljakkoajeluita, moottorikelkkasafareita, rekiajeluita suomenhevosilla, suuri tuubiliukumäki ja lukemattomia muita jännittäviä elämyksiä. Iltaisin voit rentoutua nuotion äärellä pihamaallamme tai liittyä yhden oppaistamme seuraan kuulemaan Lapin luonnosta ja historiasta sekä maistelemaan erilaisia, pieniä paikallisia herkkuja jokailtaiseen “Adventure Hour with a Guide”- tuokioon Apukan takkatulen äärellä.

Mitä Apukka Resortissa voi tehdä kesällä ja syksyllä?

Kesäisin ja syksyisin voimme lähes kuulla ympäröivän luonnon kutsun seikkailuun. Helppokulkuinen maasto ympärillämme mahdollistaa laajan tutustumisen ympäröiviin metsiin ja vesistöihin. Varaa paikkasi ja liity seuraamme kirkkoveneajelulle tai kokkaamaan Lapin herkkuja avotulilla tai vuokraa varusteita kauttamme tutkiaksesi ympäristöä omatoimisesti.

Kesäkuukausien aikana Lapissa ei tarvitse juurikaan piitata kellonajoista, valoa ulkona kyllä riittää jos tarve lähteä kalaan puoliltaöin iskee. Syksyn lähetessä pimenevät illat tarjoavat oivat puitteet elämästä nauttimiseen tervantuoksuisen iltanuotion äärellä Olkkajärven syleilyssä tähtitaivaan alla. Seikkailujen välissä on tärkeää muistaa syödä hyvin ja ennen kaikkea hyvää ruokaa ja Ravintola Aitta palveleekin vieraitamme läpi kesän.

Voinko nähdä revontulia Apukka Resortista?

Rovaniemi ja Suomen Lappi ovat yksiä parhaita paikkoja koko maailmassa revontulien havainnoimiseen. Apukka Resortin sijainti on oivallinen revontulten metsästäjälle – helppo saavuttaa mutta silti riittävän kaukana kaupungin valosaasteesta.

Revontulia voi nähdä öisellä taivaalla syyskuusta huhtikuuhun – tiesitkö, että revontulet itse asiassa ovat aktiivisia myös kesäkuukausina, mutta pohjoisen Suomen valoisten kesäöiden takia emme voi nähdä niitä paljaalla silmällä?

Haluaisin yllättää puolisoni romanttisella eleellä vierailumme aikana Apukassa. Pystyttekö auttamaan tämän järjestämisessä?

Ehdottomasti, autamme mielellämme järjestämään romanttisia yllätyksiä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@apukkaresort.fi niin aletaan suunnittelemaan unohtumatonta yllätystä puolisollesi yhdessä!

Majoitus

En osaa päättää mikä Apukan majoitustyypeistä sopisi minulle parhaiten. Mitä tekijöitä minun kannattaa ottaa huomioon majoitusta valitessani?

Jos etsit romanttista majoitusta mahdollisuudella katsella tähtitaivasta tai revontulia sänkysi lämmöstä, suosittelemme varaamaan Aurora Cabinin tai Komsio Suiten. Jos matkustat perheesi kanssa ja toivot majoitusyksiköstäsi löytyvän ruoanlaittomahdollisuudet, suosittelemme majoittumista yhdessä kotoisissa huoneistoissamme. Jos matkustatte isommalla seurueella ja etsitte majoitusta täysin varustetulla keittiöllä ja kokoustiloilla, on Villa Apukka oiva valinta teille.

Mikä on paras tapa varata majoitus Apukka Resortista?

Voit varata majoituksen nettisivujemme kautta (www.apukkaresort.fi), sähköpostitse (info@apukkaresort.fi) tai soittamalla front deskiimme (+358 29 3700 268). Ryhmäkyselyiden tiimoilta pyydämme ystävällisesti olemaan sähköpostitse yhteydessä myyntitiimiimme (sales@apukkaresort.fi).

Saanko majoittua lemmikkieläimeni kanssa?

Kyllä, meillä on tarjolla muutama lemmikkihuone. Olethan yhteydessä ennen varauksen tekemistä Front Deskiimme lemmikkihuoneen saatavuuden varmistamiseksi. Lemmikkieläinmaksu on 50€ / viipymä.

Aktiviteetit

Toteutetaanko kaikki Apukan aktiviteetit Apukka Resortin tiluksilla?

Kyllä, ainoana poikkeuksena vierailu Ranuan eläinpuistossa.

Talviaktiviteettien hintaan sisältyvät ulkovarusteet. Mitä tämä käsite sisältää?

Kaikkien aktiviteettiemme hintaan kuuluu mahdollisuus lainata korkealaatuisia talvivarusteitamme: Varustevarastostamme löytyy rukkasia, pipoja, kypärämyssyjä, villasukkia, kaulahuiveja, talvihaalareita sekä talvisaappaita, kaikkia monessa eri koossa.

Mikä on paras tapa varata Apukka Resortin aktiviteetteja?

Voit tehdä aktiviteettivarauksen nettisivujemme kautta (www.apukkaresort.fi), sähköpostitse (info@apukkaresort.fi) tai soittamalla front deskiimme (+358 29 3700 268). Ryhmätiedustelujen tiimoilta pyydämme ystävällisesti olemaan sähköpostitse yhteydessä myyntitiimiimme (sales@apukkaresort.fi).

Yritän tehdä aktiviteettivarausta nettikaupassanne, mutta aktiviteetti on “soita varataksesi”-tilassa enkä pääse etenemään varauksen kanssa. Miksi?

Luultavimmin aktiviteetin aloitusaika on niin lähellä (samana päivänä tai aikaisin seuraavana aamuna) ettei se ole enää varattavissa nettikaupastamme. Aktiviteettimme voivat olla call to book- tilassa myös muista, yksilöllisistä syistä ja paras tapa selvittää onko aktiviteetilla yhä tilaa onkin front deskiimme soittaminen – autamme sinua mielellämme varauksenteon kanssa.

Kuinka monta huskya / hevosta / poroa Apukassa on?

Koirapihallamme on noin 70 huskya joista osa on pentuja, osa parhaassa iässä olevia ammattiurheilijoita ja osa leppoisasta oleskelusta nauttivia eläkeläisiä. Riippumatta iästään, niitä kaikkia hoidetaan samalla rakkaudella ja ammattitaidolla. Tiluksillamme on myös kuusi suomenhevosta ja noin 20 poroa pitämässä meille seuraa.

Toivon pääseväni todistamaan revontulia viipymäni aikana. Kuinka voin maksimoida mahdollisuutena tähän?

Revontulet ovat luonnollinen ilmiö, minkä vuoksi emme voi koskaan ennustaa täydellä varmuudella esiintyvätkö ne taivaalla kunakin iltana. Revontulista puhuttaessa avainsana on kärsivällisyys – mitä pidempään jaksat valvoen pitäen silmällä öistä taivasta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pääset todistamaan revontulten taianomaista tanssia.

Minulla on hyvä kamera ja toivon saavani kuvia revontulista. Voinko pyytää Apukan henkilökunnalta apua oikeiden kamera-asetusten löytämiseen revontulivalokuvausta varten?

Ehdottomasti, autamme mielellämme. Oppaamme ovat vuosien varrella ottaneet yhteensä kymmeniätuhansia kuvia revontulista ja löytävätkin oikeat asetukset helposti kamerasta kuin kamerasta. Saavuttuasi Apukkaan kerro vain front deskillemme kaipaavasi apua kamera-asetusten kanssa niin yksi oppaistamme saapuu paikalle.

Sisältyvätkö kuljetukset kaupungista aktiviteettien hintoihin?

Kuljetukset Rovaniemen keskusta/Napapiiri – Apukka Resort – Napapiiri/Rovaniemen keskusta sisältyvät aktiviteettien hintoihin ellei toisin ole selkeästi mainittu.

En majoitu Apukassa mutta olen varannut aktiviteetteja Apukan kautta. Onko Apukkaan mahdollista jäädä viettämään aikaa aktiviteetin jälkeen ja palata kaupunkiin myöhemmällä kyydillä?

Yleensä tämä onnistuu mainiosti. Kerro meille varausta tehdessäsi mihin aikaan haluaisit paluukyydin kaupunkiin lähtevän, vahvistamme tämän vaihtoehtoisen kyytiajan onnistumisen sinulle pikimmiten.

Harkitsen koiravaljakkoajelun varaamista. Pääsenkö ohjastamaan valjakkoa itse?

Tämä riippuu siitä mikä huskyaktiviteeteistamme on kyseessä. Osalla näistä aktiviteeteista opas ohjastaa valjakkoa, osalla aktiviteeteista vieraamme pääsevät ohjastamaan valjakkoa itse. Se, kumpi näistä vaihtoehdoista on kyseessä selviää aina aktiviteetin tuotekuvauksesta, luethan sen siis tarkasti ennen varauksen tekemistä.

Kuka saa ajaa moottorikelkkaa & millaisen ajokortin tarvitsen tähän?

Moottorikelkan kuljettajalla on oltava Suomessa voimassa oleva ajokortti. Apukan aktiviteeteilla moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias. Alle 15-vuotiaat lapset matkustavat oppaan vetämän reen kyydissä. Moottorikelkan ajaminen alkoholin tai muun huumausaineen vaikutuksen alaisena on Suomen laissa kielletty.

Kuinka paljon ennen aktiviteetin annettua alkamisaikaa minun tulisi olla odottamassa kohtaamispaikalla?

Pyydämme ystävällisesti kaikkia osallistujia olemaan paikalla 10 minuuttia ennen aktiviteetin alkua varmistaaksemme että pääsemme aloittamaan ajoillaan.

Ravintola

Sisältyykö aamiainen kaikkiin huonevarauksiin?

Kyllä, varatessasi majoituksen Apukasta aamiainen sisältyy hintaan ellei varauksen yhteydessä toisin selkeästi mainita.

Mihin aikaan aamiainen / lounas / illallinen on tarjolla?

Katso Ravintola Aitan ajankohtaiset aukioloajat ajat täältä.

Millaista ruokaa Ravintola Aitassa on tarjolla?

Ravintola Aitassa tarjoillaan perinteistä suomalaista ruokaa persoonallisella ja modernilla otteella. Ruokalistamme rakentuu paikallisten raaka-aineiden kuten kalan, riistan ja marjojen ympärille.

Onko Apukassa baaria?

Kyllä, Apukassa on A-oikeuksin varusteltu baari josta voit ostaa myös pientä naposteltavaa ja erikoiskahveja.

Onko ravintolassa oleskelutilaa, esimerkiksi kirjan lukemiseen kera höyryävän kuuman kaakaon?

Kyllä. Ravintola Aitassa on pieni, mutta kotoisa oleskelutila – viihtyisät keinutuolimme lämpöä ravintolasaliin hohkaavan takkamme edessä ovat täydellinen paikka hyvästä kirjasta ja kaakaosta nauttimiseen.

Mitkä ovat ravintola Aitan aukioloajat?

Ravintola Aitta palvelee talvikuukausina (joulukuu-huhtikuu) päivittäin klo 08:00-22:30. Ravintola Aitan kesän ja syksyn (kesäkuu – marraskuu) aukioloajat vuodelle 2021 julkaistaan pian.

Millaista ruokaa lapsille on tarjolla?

Lapsille on tarjolla lasten menu, josta löytyy mm. herkullisia burgereita, kanaa ja pizzaa. Myös osa  a’la carte-listamme annoksista on saatavilla lapsille puolikkaana annoksena.

Minulla on lukuisia ruoka-aineallergioita minkä lisäksi noudatan vegaanista ruokavaliota. Pystynkö ruokailemaan ravintola Aitassa?

Éhdottomasti. Ravintola Aitan keittiöhenkilökunta on ammattitaitoista ja pystyy loihtimaan mihin tahansa erikoisruokavalioon soveltuvia herkkuja. Mikäli mahdollista, pyytäisimme kuitenkin informoimaan henkilökuntaamme ruoka-aineallergioista hyvissä ajoin etukäteen jo varausta tehdessäsi voidaksemme taata sinulle mahdollisimman nautinnollisen ruokailukokemuksen tunnelmallisessa ravintolassamme.


TILAA UUTISKIRJEEMME

LIITY POSTITUSLISTALLEMME

KYLLÄ, KIITOS!

Paikallinen aika 20:46
LÄMPÖTILA

HALUATKO VUOKRATA AUTON?